בשנת 2016 נכנסה לתוקף רפורמה משמעותית בתחום ביטוחי הבריאות, אך למרות שעברו מספר שנים מאז אותו שינוי, אנשים רבים כלל אינם מודעים לרפורמת ביטוח בריאות 2016. השינוי המשמעותי שהרפורמה הביאה לו משפיע על כלל האוכלוסייה, ולכן חשוב שתתוודעו לזכויות שלכם וכיצד גם אתם תוכלו להיות מכוסים מכל הבחינות.
עיקרי רפורמת ביטוח בריאות 2016
1. פוליסה אחידה אצל כל חברות ביטוח הבריאות: עד הרפורמה, היו בישראל מאות פוליסות ביטוח שונות שהעניקו כיסויים שונים. הרפורמה צמצמה את מספר הפוליסות לחמש הפוליסות הבאות:
- ניתוחים בישראל + ניתוחים בחו"ל (ביטוח שנמכר יחדיו)
- השתלות
- תרופות
- גילוי מחלות קשות
- שירותים אמבולטוריים
. רכישת פוליסות: ניתן לרכוש את כל הפוליסות יחדיו (או חלק מהן) בחברת ביטוח אחד ויחידה, או לרכוש כל פוליסה אצל חברות ביטוח בריאות נפרדות.
3. עדכון פוליסה דו-שנתי: פוליסות הביטוח יעודכנו מדי שנתיים תוך פיקוח צמוד של רשות ההון, הביטוח והחיסכון וזאת על מנת למנוע שינויי מחירים קיצוניים לרעת המבוטחים. בעבר, פוליסות ביטוח בריאות היו קבועות למשך כל חייו של המבוטח, מה שלא פעל לטובתו. הרפורמה בפוליסות הבריאות מאפשרת לשנות את הפוליסות מדי שנתיים בהתאם לשינויים בתחומי רפואה, טכנולוגיה, ומדע – מה שמיטיב עם מבוטחים ומאפשר להם ליהנות מכיסוי מלא תמורת שבריר מהסכום של פוליסות ישנות.
4. מחירי הפוליסה: רפורמת הבריאות ב-2016 הביאה לירידה משמעותית במחירי הפוליסות בישראל לעומת המחירים בשנים עברו. כדי למנוע האמרה של מחירי הפוליסות, שינויים בפוליסות השונות אפשריים עד עשרה שקלים כלפי מעלה. חברות ביטוח שירצו להוסיף יותר מ-10 שקלים לתוכניות הביטוח שלהן יצטרכו לפנות לרשות ההון, הביטוח והחיסכון, ולקבל את אישורה.
בחירת ביטוחי הבריאות המתאימים לכם ביותר
המטרה של הרפורמה החיונית בשוק ביטוחי הבריאות בשנת 2016 היא לעודד תחרות בין חברות הביטוח ולהוזיל את העלויות של הפוליסות השונות. הודות לכך, אתם יכולים לרכוש כיסויים נרחבים עבור עצמכם ועבור כל בני המשפחה שלכם במחירים משתלמים במיוחד.
כמו בכל תחום אחר, יש בשוק ביטוחי הבריאות לא מעט חברות שמציעות ביטוחים שונים במחירים שונים. ההבדלים במחירים הם לא גדולים, אך כן ישנם הבדלים בין התנאים של פוליסות הביטוח שונות. כך, למשל, יש חברות שיציעו לכם שיפוי בגובה 100,000 במקרה של מחלה קשה בעוד שחברות אחרות יציעו לכם סכום כפול.
ההבדל בין עלויות הפוליסות הללו הם מזעריים, אך התמורה שלהן שונה באופן דרמטי. לכן, חשוב שתבחנו את האופציות העומדות בפניכם ולאו דווקא תבחרו בפוליסה הזולה ביותר. עליכם לקחת בחשבון גם היסטוריה רפואית וגורמים נוספים שישפיעו על עלות הפוליסה שלכם והפיצויים שאתם תוכלו לקבל, ועל כן חשוב שתבצעו סקר לפני שתתחייבו לחברת ביטוח כזו או אחרת.